Des de l’Aula de Formació de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació i atenent a la petició que s’havia fet des del deganat de la pròpia Facultat, he proposat, com a coordinador de Formació, un Taller que amb el títol de «12+1 possibilitats per esprémer l’eina Collaborate a fons» pretén debatre i contrastar les possibilitats d’aquesta nova eina. Fa poc més de 4 setmanes que Collaborate s’ha integrat dins el Campusvirtual UB com una activitat més que permet crear espais de comunicació en sales virtuals mitjançant videoconferència. Blackboard, propietària de Collaborate, en va fer un curs de 8 hores, en el qual jo mateix em vaig poder formar a fons (pacientment i) gratament.
El taller té com a objectiu focalitzar sobretot en els diferents escenaris en els quals aquesta nova eina pot ser molt útil en la nostra docència tant, en aquestes moments d’excepcionalitat, com més endavant si Collaborate continua formant part del Campusvirtual UB. Per això el taller no pretén fer un repàs de totes les seves característiques, funcions i configuracions (per això ja hi ha un bon grapat de videotutorials i Webinars) sinó en repensar la nostra docència i, posteriorment, veure les possibilitats que ens ofereix aquesta eina (sempre recordant que només és una eina) per millorar la nostra activitat acadèmica. Algunes preguntes que ens podem fer com exemple són: «Puc convidar a un professor expert extern a una sessió de Collaborate? Em pot ajudar Collaborate en el moment de fer un examen? És possible una tutoria grupal a Collaborate amb els meus tutoritzats de primer curs? Com a professor, tinc un control total sobre l’assistència i les gravacions en Collaborate???»
En aquest marc, i tot pensant oferir-lo a un màxim de 15 participants, la demanda ha estat notable i hores d’ara hi ha 53 inscrits. La solució, tot i no ser ideal, passarà per oferir dos torns en setmanes diferents, per intentar que ningú es quedi a fora. A tots, paciència… i gràcies per la vostra confiança.