Durant les dues primeres setmanes de maig, s’ha dut a terme de manera voluntària l’activitat APM+ (acrònim d’Alguna Planta Medicinal +) que ha consistit en la creació col·laborativa d’una aplicació per a mòbil que cadascú es podrà endur de record. Aquesta activitat docent s’ha realitzat durant el curs 2020-2021 en l’assignatura de Botànica Farmacèutica en els grups-classe M3 i T2 i des del punt de vista avaluatiu només té valor per millorar la nota fins a un màxim d’un punt addicional.
L’objectiu docent ha perseguit insistir a treballar la nomenclatura (nom científic, família i nom popular) i també les característiques morfològiques bàsiques de la planta i la droga amb les seves respectives imatges sempre de llicència lliure. A més ha calgut utilitzar tota una sèrie de bases de dades per a fer les consultes pertinents per a fer cadascuna de les 3 fitxes que calia que fes cada estudiant. La temàtica escollida és la relació de les plantes medicinals que es dispensen com a complements alimentaris o dietètics.
En total, hi han participat 64 estudiants dels quals 57 han tingut prou qualitat acadèmica per ser publicades dins l’APP. Ben aviat es repartirà als estudiants el model de cessió de drets per a qui desitgi ser indexat dins el Dipòsit Digital UB. Enhorabona per la feina ben feta 😉
Retroenllaç: L’App dels estudiants «APM+» al Dipòsit Digital UB i a Google Acadèmic | Joan Simon