Explorant el futur de l’educació universitària al XII Congrés CIDUI 2023

Una setmana ben intensa i divertida. Cop en cada edició, també enguany he tingut l’oportunitat d’assistir al prestigiós XII Congrés internacional CIDUI 2023, un esdeveniment increïble que ha tingut lloc els dies 4, 5 i 6 de juliol al Campus Cappont de la Universitat de Lleida. L’ambient estava ple de bons companys/es que tenen inquietuds per a la millora substancial en l’educació. El títol d’aquesta edició? “Millora de les experiències d’aprenentatge: transformació i reptes“. Tot un repte, oi?

Em vaig sentir privilegiat de formar part d’aquesta iniciativa en la sessió de dimecres 5 de juliol de “Metodologies, estratègies i espais d’aprenentatge” on com a coordinador del GIBAF vaig presentar la comunicació oral «Dues dècades d’innovació, millora i recerca en docència universitària: el grup d’innovació docent GIBAF». Va ser un honor compartir la nostra experiència i reflexionar sobre la importància de l’impuls institucional al llarg de dues dècades.

I encara hi havia més! L’endemà, vaig tenir l’oportunitat de presentar una segona comunicació a la Sessió Monogràfica – “Connectant l’aprenentatge universitari i l’entorn social i professional”. Vaig parlar sobre «BOT+EMA: una APP per a l’aproximació a la profesió en una assignatura de primer curs del Grau de Farmàcia». En aquesta sessió, vaig tenir l’oportunitat d’explicar com els estudiants van crear una app per integrar la feina feta dins de l’assignatura de Botànica Farmacèutica en un producte únic. Quelcom molt innovador, si em permeteu dir-ho!

Estic agraït per haver tingut l’oportunitat d’assistir a aquest congrés, on vam explorar junts les possibilitats acadèmiques en altres disciplines. Especial atenció al panell final d’experts on en José Escamilla (Tecnológico de Monterrey), i l’Andrés Pedreño (Universitat d’Alacant) van expressar obertament la seva opinió de què algunes universitats del nostre entorn s’han quedat a la “zona de confort” d’allargar els canvis necessaris dins de la universitat. I de manera substancial amb el tema de la intel·ligència artificial. Hi coincideixo plenament i francament em preocupa la “buidor” per ser “políticament correcte” de molts missatges que vaig escoltar. Preocupant.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Congressos, Congressos, Innovació Docent, NOTÍCIES, Notícies i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *