ChatGPT es converteix en ‘professor’: la nova aposta de Harvard

Ei, ho heu sentit? Harvard, sí, sí, Harvard una de les millors universitats del món, s’ha sumat a l’era de la IA d’una manera mai vista abans. La novetat és que a partir del semestre vinent farà servir una intel·ligència artificial (IA) semblant a ChatGPT entrenada per a ensenyar codificació en l’ensenyament d’informàtica.

Francament, no esperava una cosa així tan ràpid i menys d’una universitat que sol obrir camí a les altres. Això que sembla una pel·lícula de ciència-ficció és real i està utilitzant una eina d’IA coneguda com a CS50Bot per donar suport 365×24 a estudiants.

Expliquen des de la universitat que tindrà una funció d’assistent al professorat per tal de proporcionar suport molt personalitzat als estudiants, entendre els seus reptes i mancances de programació i oferir solucions i tota mena d’explicacions detallades. Fantàstic, oi?

La idea és que el professorat tinguin més temps per a tasques més importants que, evidentment, no pot desenvolupar aquesta eina d’IA com és el pensament crític. Així que, tot i que estiguin rebent ajuda d’un bot, els estudiants encara hauran d’exercir el seu propi judici a l’hora d’avaluar la informació i ser creatius.

Em sembla a mi que Harvard està fent història amb aquest moviment i, sincerament, estic impacient per veure com aquesta experiència revoluciona l’educació en general i la nostra més propera en particular tal com la coneixem. Que comenci l’aventura!

Aquesta entrada s'ha publicat dins de IA i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *