Bocabadat només d’imaginar-m’ho: GPT-4 en l’entorn acadèmic

Es comença a sentir a dir que ben aviat (potser la setmana que ve?) es llançarà la nova versió del model de llenguatge GPT-4. Una de les seves característiques més innovadores és la seva capacitat multimodal, que li permetrà processar múltiples tipus d’entrada, incloent-hi text, imatges, vídeo, veu parlada i altres formats. A més, es preveu que GPT-4 serà més gran que el seu predecessor, amb 100 bilions (d’Europa) de paràmetres. Això millorarà la seva capacitat per analitzar dades complexes i proporcionar anàlisis molt més precises.

Tot i això, els enginyers de Microsoft adverteixen que, com tota tecnologia, GPT-4 també cometrà errors i caldrà validar les seves respostes. No obstant això, la seva innovació multimodal és un pas important en la millora de la intel·ligència artificial i podria tenir aplicacions significatives en l’àmbit acadèmic i de la recerca. Sense pensar-hi massa, em venen al cap algunes aplicacions immediates:

  1. Transcripció i traducció: La capacitat de GPT-4 per processar veu parlada i imatges li permet entendre i traduir diferents idiomes de manera més eficient. Això podria ser útil per esprémer l’enorme quantitat d’informació que hi ha en format vídeo i que sovint no fem servir
  2. Investigació: GPT-4 pot ser utilitzat per a l’anàlisi de textos i la comprensió de les relacions entre les paraules, els conceptes i les idees. Això pot ser útil per als investigadors que treballen amb gran quantitat de dades textuals, com ara articles científics, per a identificar patrons i connexions que poden no ser evidents a simple vista.
  3. Tutoria acadèmica personalitzada: La capacitat de GPT-4 per processar múltiples modalitats d’entrada, incloent-hi text, veu i imatges, el fa ben adequat per a la tutoria adaptada a cadascun dels nostres estudiants. GPT-4 podria ser útil per a proporcionar retroalimentació als estudiants i suggerir recursos d’aprenentatge addicionals basats en les seves respostes.
  4. Creació de contingut i recursos docents: GPT-4 també podria ser útil per als professors i investigadors per a generar contingut acadèmic de manera encara més automatitzada, com ara resums de llibres o articles, o fins i tot informes d’investigació amb l’estalvi de temps que això implica.

No cal dir que estic impacient per copsar el potencial d’aquest GPT-4 per a millorar l’aprenentatge i la recerca. És tremendament emocionant pensar en les noves maneres en què aquesta tecnologia pot ser utilitzada en el nostre dia a dia de l’entorn acadèmic. Seguiré a l’aguait les novetats.

Aquesta entrada ha esta publicada en NOTÍCIES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *