Etimoplantes: un nou camí fet de paraules i fulles

Qui em coneix una mica sap que el món de les plantes m’apassiona des de fa molt de temps. Però no només per relacionar-les sempre amb sortides a muntanya i amb els milers de fotografies que tinc, sinó per les històries que xiuxiuegen a través dels seus noms. Cada nom, sigui popular o científic, és una petita càpsula de temps, una finestra a la història, la mitologia o, simplement, a l’enginy dels nostres avantpassats.

Ara que començo a albirar una nova etapa, la de la pre-jubilació, he sentit la necessitat de compartir-ho ja més obertament i donar una forma més estructurada a aquesta passió. Volia crear un espai on donar a conèixer aquesta curiositat per l’origen dels noms de les plantes que ens envolten i que sovint passem per alt.

Així neix Etimoplantes.

És el meu projecte personal a llarg termini, una aventura que emprenc amb una il·lusió, però que sé que difícilment acabarà. L’objectiu és senzill: explorar de manera didàctica el perquè dels noms del nostre entorn vegetal. Alguna vegada us heu preguntat per què l’herba de Sant Joan rep aquest nom justament ara que s’acosta la revetlla? O què s’amaga darrere de paraules aparentment complexes com Thymus, el nom científic de la nostra estimada farigola?

Etimoplantes vol respondre a aquestes preguntes i a moltes més, connectant la botànica i la lingüística amb el nostre dia a dia. Són petites píndoles de coneixement per meravellar-nos amb la riquesa vegetal que tenim al nostre voltant.

M’agradaria molt que m’acompanyéssiu en aquest viatge. Com que cada persona gaudeix dels continguts d’una manera diferent, he preparat tres espais perquè pugueu triar el que més us agradi:

  • Per a una dosi diària i visual: El compte d’Instagram és l’aparador del projecte. Un lloc on les fotografies de les plantes són les protagonistes, acompanyades de curiositats ràpides i directes. Ja hi trobareu més de 500 petites històries!

  • Per conversar i fer comunitat: Si el que us agrada és debatre, preguntar i compartir les vostres pròpies descobertes, la pàgina de Facebook és el nostre punt de trobada. Creem-hi un espai de diàleg!

  • Per a una lectura reposada: I per als que, com jo, gaudiu d’un bon text sense presses, el blog d’etimoplantes és la casa mare del projecte. Aquí és on reposaran els articles complets, la nostra particular biblioteca botànica que ja compta amb més de 100 entrades.

Aquest projecte és una llavor que tot just començo a regar, i qualsevol gest vostre —un “m’agrada”, un comentari o una compartició— serà l’aigua i el sol que necessita per créixer.

Moltes gràcies per ser-hi i per llegir-me. Comencem?

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Coses meves, Projectes, Recursos de Botànica i etiquetada amb , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *