Nou eTextBook del GIBAF: «Jardins per a la salut»

Abans de marxar de vacances, i com a resultat final del PID «Jardins per a la salut: aprenentatge servei a Botànica farmacèutica» (codi 2014PID-UB/054; vegeu notícia 1/12/2014), el GIBAF ha publicat el seu 3r eTextBook: «Jardins per a la salut» al dipòsit digital de la UB (enllaç). En aquesta publicació s’inclouenfitxes botàniques de 128 espècies presents en el Jardí Ferran Soldevila de l’Edifici Històric de la UB, on consta el nom científic correcte, els sinònims, els noms populars, la distribució i l’hàbitat, la descripció morfològica, els usos i una imatge. Aquesta activitat s’ha dut a terme de manera individual per part dels estudiants però amb l’objectiu col·laboratiu de fer una obra disponible al Dipòsit Digital UB. Un 95 % dels estudiants participants han signat el model UB de cessió de drets per a publicació d’obres amb llicència Creative Commons.

Els treballs han estat realitzats per la totalitat dels estudiants dels grups M-3 i T-1 de l’assignatura Botànica Farmacèutica durant els mesos de febrer a maig del curs 2014-15. Tots els treballs s’han dut a terme a través de la plataforma de GoogleDocs i han estat tutoritzats pels professors de l’assignatura.

L’activitat ha format part de l’avaluació continuada acreditativa amb una ponderació del 25% sobre la nota final. Com a valor afegit, més enllà de que l’activitat fos només una eina d’avaluació, també s’ha pretès motivar els estudiants a través del retorn de part del seu esforç a la societat mitjançant el que actualment es coneix com a «Aprenentatge Servei» (APS) com a projecte formatiu amb utilitat social. És per aquest motiu que el proper 8 de setembre es farà una presentació al mateix Jardí d’una Web pública amb la possibilitat de consultar la informació  in-situ en el propi jardí mitjançant codis QR amb un smartphone. Per a aquesta primera fase, s’han triat 67 espècies  d’interès notable per la seva singularitat ornamental i/o per l’interès medicinal i/o toxicològic.

Per últim, volem agrair l’ajut del CRAI de Farmàcia -i especialment de la Sra. Aina Manso- en la implementació final de l’obra dins el Dipòsit Digital de la UB.  

 

Aquesta entrada ha esta publicada en NOTÍCIES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *