Com a professor, sempre m’esforço per crear un vincle proper amb els estudiants i fer que se sentin valorats i motivats en el seu aprenentatge.
Enguany, he tingut el plaer de regalar-los una rosa vermella (virtual) i un tresor en forma de PDF: un extracte comentat del manuscrit “Liber in Examen Apothecariorum“, un antic text del segle XVI escrit per l’apotecari Petrus Benedictus Matheus. Aquest regal digital els ha permès tenir a les seves mans un testimoni del coneixement farmacèutic de l’època, curosament preparat per un equip de professors de la facultat. Els ho he enviat personalment per correu a primera hora del matí perquè el trobessin com a sorpresa.
A més, aquest any, el Grup de Botànica Aplicada a les ciències Farmacèutiques (GIBAF), del qual en soc coordinador, ha volgut distingir els estudiants més destacats de Botànica Farmacèutica. En el meu cas, basant-me en l’assistència del 100% a classe i les millors qualificacions, he premiat Abril Serrano, Sara Altafaj (grup T-1) i a Mehreen Ashraf i Nerea Baró (grup T-3) amb un exemplar de la “Guia botànica del jardí Ferran Soldevila de la UB“, coautorada pel membre del GIBAF Cèsar Blanché. Els guardonats han tingut l’oportunitat de tenir el llibre dedicat pel propi autor i el meu reconeixement públic.
Aquestes iniciatives responen al meu desig d’empatitzar amb els estudiants que assisteixen regularment a classe i reconèixer el seu esforç i dedicació. Crec que Sant Jordi és una diada especialment propícia per enfortir els vincles entre professors i alumnes, i transmetre’ls l’estima per la nostra professió i els seus orígens històrics.