Parlant amb el futur: nou curs de formació sobre ChatGPT

A voltes la passió i les ganes poden més que la raó i el sentit comú. I què en sé jo dels Bots conversacionals? Doncs, poc més enllà de fer-ne un ús gairebé addictiu de ChatGPT i provar-ho en múltiples contextos. I això sí… estar molt al dia de tot el que envolta aquest disruptor amb relació a l’educació en general i a la formació universitària en particular. Dit i fet; el món és dels valents i vaig proposar una formació “exprès” (dos dies de dues hores amb una primera sessió virtual) per a conèixer aquesta nova eina i les possibilitats que té en el nostre dia a dia acadèmic. El títol ben explícit: Parlant amb el futur: aprendre a utilitzar ChatGPT en la nostra docència. I la primera sorpresa; una inscripció massiva (gairebé 80 inscrits) que m’ha obligat a fer 3 torns a meitat d’aquest mes de febrer.

Aquest model de llenguatge natural de codi (mig) obert desenvolupat per OpenAI i capaç de generar textos automàticament, respondre preguntes i, fins i tot, traduir textos, ha deixat bocabadats a molts dels participants. De fet, les novetats que dia a dia apareixien al voltant d’aquesta eina ha estat tan ràpida que de pensar en la docència, s’han ofert molts exemples d’aplicació en la gestió i també en la recerca. Els professors de la Facultat (campus de Pedralbes) i també els de Torribera, van mostrar un gran interès pel ChatGPT i van ser capaços d’entendre el potencial que amaguen aquestes eines d’intel·ligència artificial tot imaginant com integrar-lo en la seva tasca docent. Malauradament, en la segona sessió presencial, el tastet va ser minso atenent que moltes estones el servei estava “down” o no s’hi podia entrar per l’alta demanda d’ús.  Només em cal agrair-los, a tots i totes, la immensa paciència que han tingut.

Personalment, ha estat una experiència molt gratificant ser el formador d’aquest mini-curs i veure com els professors i professores companys/es s’han mostrat tan entusiasmats i han estat capaços de veure les nombroses possibilitats que ofereix ChatGPT. Les enquestes de satisfacció així ho reflecteixen i estic segur que aquesta eina serà d’una gran ajuda per al professorat universitari en un futur ben proper. Repte aconseguit!

Aquesta entrada ha esta publicada en NOTÍCIES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *