Madrid 2024: assistint al (macro) Congrés Internacional de Botànica (IBC)

Aquest començament de setmana el nostre estimat GIBAF va viatjar fins a Madrid per assistir al 20è Congrés Botànic Internacional (IBC) celebrat a IFEMA. Tot plegat amb la bona excusa de presentar-hi la comunicació “University Campuses as Botanical Classrooms: Ten Years of Innovative Teaching“.

Aquest congrés tan important es fa cada sis anys, organitzat per l’Associació Internacional de Societats Botàniques i Micològiques (IABMS). La trobada estava prevista per al 2023 al Brasil, però ja sabeu com van anar les coses amb la pandèmia… al final, Madrid ha estat la ciutat afortunada per acollir aquest esdeveniment ara el juliol de 2024.

No cal dir que els IBC són com una gran festa de la botànica, on científics d’arreu del món comparteixen els seus descobriments i aprenentatges sobre el món vegetal i micològic. Però no només això, també s’ha convertit en un espai clau per parlar de l’ensenyament de la Botànica, cosa que sempre ha estat d’interès pel GIBAF.

Aquest any, el GIBAF va presentar la seva comunicació en format pòster electrònic, una novetat en la seva història. Van compartir un estudi de cas sobre com utilitzen el material vegetal dels campus universitaris com a recurs docent. Imagina’t, des de l’aprenentatge servei (ApS) fins a l’ambientalització curricular, passant per l’estudi d’organografia i morfologia botànica d’espermatòfits, i la creació de recursos docents per estudiants. Tot això, aprofitant els recursos vegetals dels campus universitaris. Una autèntica passada!

L’estudi abasta deu anys, del 2014 al 2024, i també inclou la promoció del valor patrimonial dels campus i la introducció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). El GIBAF ha demostrat, una vegada més, com es pot innovar en l’ensenyament de la Botànica aprofitant els recursos que tenim a mà.

I el més important de tot plegat. Diumenge al vespre el GIBAF va celebrar un bon soparet al restaurant Casa Lucio on no varen faltar els “huevos rotos” típics de la casa i la “cua de brau” per acabar llepant-se els dits. L’excusa, la pròxima jubilació del nostre company i alma mater del GIBAF en Carles Benedí a qui de segur trobarem a faltar dins el grup ben aviat.

Aquesta entrada ha esta publicada en NOTÍCIES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *