Estratègies d’avaluació continuada: Una eina vital per als companys/es professors a la meva facultat

Després d’haver impartit prop d’una quarantena de vegades el curs sobre Estratègies d’avaluació continuada en grups grans, va ser un honor per a mi poder-lo oferir el que és casa meva des de fa més de quaranta anys. Com a formador va representar un bon repte, ja que sempre és més complex “predicar a casa”. L’interès per part dels participants, però, el demostra el fet d’haver-se inscrit gairebé 50 col·legues en una formació llarga de quatre sessions; la primera virtual i la resta presencials a l’aula d’informàtica de la Facultat.

A més dels temes habituals d’aquesta formació -la retroalimentació automatitzada, el seguiment individualitzat de l’aprenentatge i com involucrar els alumnes en el procés d’avaluació, entre altres- aquesta vegada s’ha “infiltrat” en cada sessió la nova intel·ligència artificial de ChatGPT del qual em vàrem anar fent tastets atesa la novetat.

Estic orgullós de com ha transcorregut el curs per la participació entusiasta de tothom i el suport que em van oferir els meus col·legues durant tot el curs. Va ser una joia veure com els alumnes es motivaven i s’empoderaven a mesura que comentaven com implementar les noves estratègies en la seva pròpia pràctica docent. I com sempre em passa, una oportunitat inigualable per a mi per tal de millorar les meves habilitats com a formador i per conèixer altres experiències dels meus companys/es. En resum, va ser un plaer impartir aquest curs i estic encantat amb l’èxit que l’enquesta de satisfacció ha dibuixat.

No cal dir que recomano aquest curs a qualsevol docent que vulgui millorar les seves habilitats en l’avaluació continuada en grups grans a través del CampusVirtual perquè estic convençut que les estratègies que s’hi aprenen són extremadament útils, efectives i pràctiques, i  permeten proporcionar una millor formació innovadora als estudiants.

Com sempre vull agrair, finalment, als meus companys i companyes com de fàcil m’ho van posar i també a l’IDP-ICE per acreditar aquest curs de formació.

Aquesta entrada ha esta publicada en Formació, Notícies, NOTÍCIES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *