La meva (petita) aportació compartida al CIDUI 2012

 

L’AUTOAVALUACIÓ COM A EINA D’APRENENTATGE AUTÒNOM DE L’ESTUDIANT
Simon Pallisé, Joan; Benedí González, Carles; Blanché Vergés, Cèsar; Bosch Daniel, Maria; Rovira López, Ana
El nou marc que resulta de la incorporació a l’EEES ha suposat un progrés cap a l’autoaprenentatge i el treball autònom que ha implicat, a la vegada, un canvi de paradigma important en la metodologia docent en quant a les pautes ‘avaluació. En els darrers anys el grup d’innovació docent GIBAF hem prioritzat en la nostra innovació, el desenvolupament de la implementació de noves eines d’autoavaluació electrònica (o e-autoavaluació) com a complement a la avaluació continuada. En aquest treball es presenta l’experiència del desenvolupament i la implementació de tres activitats d’autoavaluació de diferent tipologia per tal que l’alumne sigui cada vegada més responsable del seu propi aprenentatge.

LAS COMPETENCIAS TRANSVERSALES EN EL GRADO DE FARMACIA
Amat Miralles, Concepció; Escubedo Rafa, Elena; March Pujol, M. Antònia; Simon Pallisé, Joan; Zulaica Gallego, Ester
En el Grado de Farmacia de la Universitat de Barcelona estamos llevando a cabo acciones para que la formación de los estudiantes incluya la adquisición de competencias transversales. Hemos elaborado un mapa de competencias, que asigna cada una de las ocho competencias del Grado de Farmacia a grupos de asignaturas, de forma que se garantice su consecución progresiva a lo largo del currículum académico. Se han organizado jornadas de reflexión y cursos de formación para el profesorado implicado, con el fin de que dispongan de los conocimientos y recursos para diseñar actividades que permitan a los alumnos adquirir estas competencias.

COMPETENCIAS TRANSVERSALES DEL TRABAJO FIN DE GRADO EN LA TITULACIÓN DE FARMACIA
Escubedo Rafa, Elena; Amat Miralles, Concepción; Muñoz Juncosa, Montserrat; Simon Pallise, Joan; Veciana Nogués, M. Teresa; Zulaica Gallego, Ester
El objetivo de la presente comunicación es dar a conocer el trabajo efectuado por los profesores de la Facultad de Farmacia de la Universitat de Barcelona en la implantación de una nueva asignatura, el Trabajo Fin de Grado. Se describe la idea original con la que se diseñó la asignatura, modalidades de la misma, forma de asignar a cada estudiante un tema y un tutor, la función de este tutor, las sesiones de formación llevadas a cabo y las dimensiones a tener en cuenta en la evaluación. Finalmente se exponen los resultados y se reflexiona sobre las vías de continuación.

Per a més informació visiteu la pàgina del congrés.

Aquesta entrada ha esta publicada en Calaix. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *