Si ja ens va sorprendre Humata.ai com una eina increïble basada en ChatGPT per a poder ajudar-te a obtenir resums detallats i ràpids dels teus documents, ara n’ha sortit una altra força més interessant: ChatPDF!
De segur que en el nostre dia acadèmic o de recerca ens cal llegir un munt de llargs PDFs de documents tècnics o acadèmics. I és fàcil preguntar-se si hi ha alguna manera de simplificar aquest procés per estalviar temps i esforç. Aquí és on entren en joc Humata.ai i ChatPDF, dues increïbles eines basades en intel·ligència artificial que ens poden ser de molt ajut per a obtenir resums detallats i ràpids dels documents xatejant amb ells.
Tot i ser eines semblant, no són iguals: Humata AI és una eina que utilitza tecnologia de processament de llenguatge natural per convertir documents tècnics complexos en més simples tot oferint respostes instantànies a preguntes difícils relacionades amb el document. A més no caldrà preocupar-se per la “inventiva” d’aquest tipus d’eines d’AI perquè dona referència de les pàgines on extreu informació i en remarca el text sobre el PDF. Això sí, la versió gratuïta només permet pujar PDFs de no més de 20 pàgines.
D’altra banda, ChatPDF és una eina molt interessant que et permet “parlar” no només amb documents i articles, sinó fins i tot.. amb llibres sencers! També té una limitació a 120 pàgines, però si fas servir la teva clau d’API de ChatGPT no hi ha llindar de volum de text. L’eina té el seu propi cercador de documents i/o llibres en PDF i també tens la possibilitat de posar-hi l’URL o, directament, pujar el fitxer. D’entrada l’eina analitza el contingut del teu PDF per crear un índex semàntic que et permet obtenir una visió general i ja et suggereix tres preguntes sobre el document. I a partir d’aquí, una meravella per extreure’n la informació que ens calgui amb molta rapidesa
Així que si estàs buscant una manera d’estalviar temps i esforç en la lectura i l’assimilació de documents, Humata AI i ChatPDF són, per ara, dues eines excel·lents. Prova-les i descobreix com poden donar-te un cop de mà en la manera en què treballem habitualment. I ai quan ho descobreixin els estudiants! 😉