Visita Universitat de Viena

Hall amb els premis Nobels d'aquesta Universitat

Aquest últim cap de setmana d’octubre, he tingut l’oportunitat de visitar la Universitat de Viena, tota una institució per al pais i per a la ciutat.

La Universitat de Viena (en alemany Universität Wien) va ser fundada el 1365 per Rudolph IV i des d’aleshores el títol Alma mater Rudolphina. És la universitat més gran d’Àustria i la segona més antiga del món germànic després de la de Praga. Entre els guanyadors del Premi Nobel que han ensenyat en la Universitat de Viena trobem:Robert Barany, Julius Wagner-Jauregg, Hans Fischer, Karl Landsteiner, Erwin Schrödinger, Victor Franz Hess, Otto Loewi, Konrad Lorenz i Friedrich von Hayek, tots ells ben visibles en el hall d’entrada de la Universitat tal i com es pot veure a la fotografia.

Malgrat ser una universitat relativament petita en quan a nombre d’estudiants i professors, en l’actualitat (dades de 2009) manté el número 132 en el World University Ranking i força per sobre de la primera espanyola situada en el lloc 171 que és la nostra Universitat de Barcelona. Caldrà esperar a tenir tants de premis Nobel com ells 🙂

Aquesta entrada ha esta publicada en Coses meves. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *