La generació IA arriba a l’aula: un futur ple de possibilitats i interrogants

Recentment, hem tingut notícia d’un experiment fascinant al David Game College de Londres. Aquesta institució privada ha llançat el programa Sabrewing, que porta la IA directament a l’aula física. En lloc de professors humans, 20 estudiants de GCSE (l’equivalent al nostre batxillerat) participaran en una classe impartida íntegrament per IA. El sistema Sabrewing, anomenat així per l’agilitat i flexibilitat del colibrí del mateix nom, utilitza plataformes d’IA i realitat virtual per adaptar-se a les necessitats individuals de cada estudiant. L’objectiu és personalitzar l’educació, centrant-se en les àrees on cada alumne necessita més suport i aprofitant les seves fortaleses.

Tot i que la classe està dissenyada per ser “sense professor”, el programa no prescindeix completament de la intervenció humana. Tres “entrenadors d’aprenentatge” supervisen el comportament dels estudiants i donen suport als plans d’estudi. A més, s’encarreguen d’impartir les matèries on la tecnologia encara no està prou desenvolupada, com l’educació artística o sexual.

Aquest experiment obre la porta a un futur ple de possibilitats per a l’educació superior. Altres institucions, com la Universitat Estatal d’Arizona, ja estan incorporant ChatGPT en diverses facetes de la vida acadèmica, des de la redacció de treballs fins a la simulació de pacients per a estudiants de medicina. No obstant això, aquest avenç també planteja preguntes importants sobre el desenvolupament social i emocional dels estudiants. Quin paper jugaran els professors humans com a mentors i models a seguir en aquest nou paradigma educatiu?

Estem davant d’un moment històric en el món de l’educació en general -i del món universitari en particular- per redefinir l’aprenentatge i preparar millor els nostres estudiants per al món del demà. Els estudiants que enguany entren a la universitat són la primera generació que es troba de ple amb la revolució de la intel·ligència artificial (IA) en l’àmbit educatiu. Aquest canvi promet transformar radicalment la manera com s’ensenya i s’aprèn en els anys vinents. Són la “generació IA”.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de NOTÍCIES i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *