Guia ilustrada de los Cactus del Paraguay… en format digital!

Amb l’ajut inestimable d’en Daniel Schweich (quina capacitat de treball la seva!) finalment ja tenim versió electrònica del llibre «Guia ilustrada de los Cactus del Paraguay» del qual en soc autor juntament amb l’experta cactóloga Ana Beatriz Pin. Aquest llibre, escrit en castellà, és fruit de la meva estada a Paraguai com a postdoctorant i es va publicar l’any 2004. Té volgudament un format concís amb poc menys de 200 pàgines per donar a conèixer de manera sintètica els cactus d’aquest país. No cal dir que no en soc pas expert en cactus i menys al Paraguai i la meva feina va ser de compilació de l’enorme quantitat d’informació i material gràfic que si té l’experta en cactus del Paraguai (i bona amiga) Ana Beatriz Pin. Cal considerar, doncs, que no és pas un document rigorosament científic, però tampoc un simple llibre divulgatiu i cal destacar-ne la revisió extensa que es fa de cadascuna de les espècies presents al Paraguai.

Tanmateix a aquest llibre li cal una revisió a fons en una segona edició que, em consta, ja s’hi està treballant. Als aspectes taxonòmics i nomenclaturals els hi cal un bon repàs i actualitzar el llistat d’espècies present a Paraguai.

En Daniel Schweich ha fet una més que excel·lent tasca digitalitzant tot el llibre pacientment a partir dels originals en una versió de PageMaker. I aprofitant aquesta feina s’han corregit aspectes formals menors. El llibre electrònic es troba allotjat en l’espai web Au Catus Francophone del qual n’és administrador el mateix Daniel (el podeu descarregar des de la pàgina web o des d’aquest enllaç). És tot un honor per a mi poder estar en aquesta magnífica web amb prop de 25 anys d’història i tot un referent en el món divulgatiu dels cactus. Mil gràcies, Daniel!

Per últim, no voldria deixar d’esmentar la meva idea de crear una app per a mòbils per donar a conèixer els cactus del Paraguai com una fórmula ràpida per corregir els errors de la primera edició i a l’espera del llibre en la seva segona edició. Com sempre, llàstima que em falti temps per a tot…

Aquesta entrada ha esta publicada en NOTÍCIES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *