Cercant la font del coneixement: un curs d’IA per a farmacèutics en plena onada de calor

La calor extrema de l’aula d’Informàtica F de la facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la UB, no serà fàcilment oblidat per la gairebé cinquantena de col·legues participants en aquest curs de formació. En un gest que voreja en l’heroisme, aquests valents acadèmics s’han endinsat en un curs de IA orientat a la recerca en una aula sense aire condicionat i amb 25 ordinadors traient fum entre Claude i ChatGPT.

El curs ha permès actualitzar l’estat de les IA generatives i tastar altres IAs diferents de ChatGPT com Bard de Google o Claude d’Anthropic a través de passarel·les VPN als EEUU. Tot plegat per intentar copsar les possibilitats d’aplicar aquesta nova saviesa al seu treball investigador. Lluny de ser un passeig tranquil per les seves àrees de confort, han abraçat aquesta odissea de dades i algoritmes sense cap mena de queixa.

Un aspecte fonamental i destacable de l’experiència ha estat l’alt grau de satisfacció manifestat pels participants. Contràriament a allò que es podria esperar donades les circumstàncies calorífiques adverses i la complexitat intrínseca de la IA, els professors de farmàcia van expressar una profunda gratitud i entusiasme pel curs. Pels comentaris rebuts, una inversió de temps ben aprofitada que, sense dubte, és la millor prova del seu èxit: professors satisfets, emocionats i preparats per incorporar la IA en la seva recerca diària.

Amb un format condensat amb una primera sessió virtual el 12 de juliol i una segona (desdoblada en matí i tarda) el 19 de juliol, el curs ha comptat amb l’acreditació de l’IDP-ICE i, al meu entendre, ha estat l’epitafi perfecte d’un any acadèmic intens i productiu. Un semestre on la IA ha demostrat ser una eina potent que pot ajudar a avançar la recerca i la nostra tasca docent.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en NOTÍCIES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *