Avançament de l’informe HORIZON… en català!

Tot preparant la taula rodona a la que he estat convidat amb el títol «Es-TIC al dia en docència universitària?» de les IX Trobades de Professorat de Ciències de la Salut, m’he entretingut a traduir al català la versió preliminar de l’Informe HORIZON 2017 d’Educació Superior. Atès que aquestes Trobades tenen lloc de l’1 al 3 de febrer a l’INEFC-Barcelona, m’ha semblat adient deixar-ho disponible -també en català- per als participants.

L’informe HORIZON està tutelat pel New Media Consortium (NMC) i ja porta 11 edicions consecutives -en la seva versió per a universitats-  comptant la d’aquest any 2017 . Així, cada any, un grup de prop de 60 experts internacionals prepara l’informe mitjançant un espai de treball col·laboratiu en línia Wiki que podeu consultar en temps real en aquesta adreça.

L’informe HORIZON de 2017 identifica, com ja és habitual, 18 temes rellevants i punters amb l’objectiu d’orientar en la planificació i la presa de decisions dins el sector de la tecnologia educativa: 6 tendències clau per accelerar l’adopció de la tecnologia, 6 reptes importants per a l’adopció de tecnologia, i 6 desenvolupaments tecnològics que es creuen importants.

Personalment, la lectura d’aquesta avançament em permet reconèixer temes que ja em són familiars d’edicions anteriors i que em deixen una certa sensació de déjà vu que no s’adiu massa en un manifest de “tendències de futur”. Estic, però, convençut que la versió definitiva d’aquest informe (prevista pel febrer) aportarà molt matisos de com s’estan desenvolupant aquestes tendències i ens permetran gaudir -com cada any- del progrés de les tecnologies dins el món universitari futur. En qualsevol cas, per començar a llepar-se els dits, aquí teniu els enllaços a la versió en català i l’original en anglès.

Versió en CATALA

Enllaç a la versió del preview en anglès

Enllaç a la versió sencera del 2017

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Informes i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *