Aprenent sobre el “nou” (?) RefWorks 2.0

Refworks 2.0Aquesta tarda he fet la segona sessió de formació en línia -els anomenats webinars– del nou Refworks 2.0 pensant ja en la preparació del nou curs de màster de “Recerca Documental”.

L’empresa Refworks està renovant el seu gestor bibliogràfic Refworks que ha anomenat Refworks 2.0. Aquest nou RefWorks 2.0 tindrà totes les funcionalitats de la versió actual però amb un disseny més nou i actual. Les funcionalitats no canvien, només la navegació, la usabilitat (que bona falta li feia)  i el disseny de la plataforma. Així doncs, malauradament, els canvis de RefWorks 2.0 es refereixen exclusivament a un “rentat de cara” de la interfície de RefWorks, que s’havia quedat una força obsoleta. Diuent que, durant el 2011 la interfície anirà incorporant, un cop sigui definitiva, utilitats de la web social i augmentant el límit de capacitat que per ara és de 5 Gb per a documents adjunts.

Actualment ja està disponible RefWorks 2.0 en fase Beta en espanyol però sembla ser que l’administrador/a de la Universitat de Barcelona ha decidit no activar-ne la seva possible visualització per fer-ne un “tast” previ. Aquesta és la nova pàgina internet de Refworks (Espanya).

Personalment penso que Refworks s’està quedant enrera a favor de Zotero que com a bon aplicatiu Open Source ha tret, totalment funcional, una versió 2.0 amb interessants característiques sobretot pels nostres estudiants universitaris. Si us interessa, en podeu veure unes reflexions pròpies aquí.

Aquesta entrada ha esta publicada en Calaix. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *