Reflexions post-conferència: “La soja: llums i ombres del seu consum”

El proppassat dilluns 16 d’octubre vaig tenir el privilegi d’impartir una conferència a l’Auditori de Caixa Sabadell sobre un tema que, sens dubte, genera molta curiositat i debat: la soja i els seus efectes en la nostra salut i entorn.

Començant amb els beneficis de la soja, vaig parlar de la seva riquesa nutricional, subratllant les proteïnes, vitamines i minerals que conté. És indiscutible que la soja pot ser un gran afegit a la dieta, especialment per a aquells que busquen alternatives vegetals a les proteïnes animals.

No obstant això, no es pot parlar de la soja sense abordar també els seus aspectes més polèmics. Vaig intentar oferir una visió equilibrada, posant sobre la taula temes com l’impacte ambiental de la seva producció massiva i les implicacions d’un consum excessiu.

Malgrat que l’hora va impossibilitar un intercanvi amb els assistents més ric, si que es va evidenciar entre el públic assistent l’interès creixent per adoptar hàbits de consum més conscients i informats.

Després d’aquesta experiència, em queda clar que les persones volen saber més sobre el que mengen i les repercussions d’aquests aliments. Encoratjo a tots a continuar informant-se i a ser crítics amb la informació que consumeixen.

Gràcies a tots els que vau assistir i participar activament i un agraïment especial a l’organització que m’ho va posar d’allò més fàcil. El desembre ens tornem a retrobar amb dues conferències més per seguir avançant en el camí cap a una alimentació més conscient i responsable.

Un plaer.

Aquesta entrada ha esta publicada en Conferències. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *