Consolidat el nou repte professional al CeDocBiV: responsable de la secció de bases de dades

Avui he de comunicar la meva recent consolidació com a responsable de la secció de bases de dades del Centre de Documentació de Biodiversitat Vegetal (CeDocBiV) de la Universitat de Barcelona. Aquest nomenament s’emmarca dins d’una sèrie de canvis en l’estructura directiva del nostre centre. El proppassat 7 d’octubre es va fer una sessió extraordinària del Consell de Direcció del CeDocBiV per fer les votacions de la persona que ha de dirigir el CeDocBiV i el candidat únic, el Dr. Joan Vallès, va obtenir els vots de tots els presents. El Dr. Joan Vallès Xirau, que ha estat exercint com a director interí des de principis de l’any passat, ha estat, doncs, oficialment nomenat director del CeDocBiV pel rector de la Universitat de Barcelona el proppassat 9 d’octubre de 2024. D’acord amb el reglament de l’organisme, el Dr. Vallès ha nomenat el nou equip directiu, efectiu des de l’11 d’octubre de 2024:

  • Secretària: Dra. Lourdes Chamorro Lorenzo
  • Coordinador de la secció d’herbari: Dr. Antonio Gómez Bolea
  • Coordinador de la secció de bases de dades: (un servidor), Joan Simon Pallisé

Cal recordar que ja estava assumint aquest encàrrec des de principis de l’any 2023, però de manera interina.

Des del punt de vista operatiu, aquest encàrrec implica potenciar i optimitzar les nostres bases de dades, eines fonamentals per a la recerca i la conservació de la biodiversitat vegetal. No tinc pas gaire confiança en el fet que es digitalitzaran (sensu latu) els materials d’herbari durant el temps del meu encàrrec, però sí que intentaré treballar per millorar-ne l’accessibilitat, la integritat i la utilitat de les nostres dades. On sí que m’he compromès amb la resta de l’equip és a deixar disponible en els anys vinents un catàleg de tots els vegetals (plantes superiors, molses, líquens, algues) i fongs macroscòpics del territori de Catalunya i, com no pot ser d’una altra manera, enllaçat amb els materials dipositats al CeDocBiV. Una tasca que ja tinc iniciada —i molt avançada— i que forma part del meu projecte personal de “prejubilació”.

En últim lloc, vull expressar el meu agraïment al Dr. Vallès per la (paciència i) confiança dipositada en mi i als meus col·legues pel seu suport constant. Junts, espero que continuarem impulsant la tasca del CeDocBiV.

Ja aniré informant sobre els avenços i projectes relacionats amb la nostra secció de bases de dades. Si teniu suggeriments, no dubteu a fer-me’ls arribar.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Currículum vitae, NOTÍCIES, Notícies, Projectes i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *